Château Jerusalem in Limmel werd in of kort na 1515 gebouwd. Samen met kasteel Bethlehem en de buurtschap Nazereth verwijst Jerusalem in zijn naamgeving waarschijnlijk naar pelgrimages naar het Heilige Land.

Het kasteel van Limmel, het huidige Kasteel Bethlehem, werd in 1953 aangekocht door de Katholieke Hogere Hotelschool, die er in de jaren ’70 een studentencampus vestigde. Op die campus floreerde begin jaren ’80 het ‘jobkoningen systeem’, waarbij een hotel een student commissie betaalde voor zijn bemiddeling in ‘jobpers’. Ook dit werd geprofessionaliseerd: vanuit een schuurtje in Limmel werd in 1994 horecaprojectbureau Mise en Place gestart. – Mise en Place groeide in de laatste 21 jaar uit tot een internationaal bedrijf met ruim 8.000 collega’s in zeven landen. Maar dat alles zonder te vergeten waar haar wortels liggen: in Limmel en op de Hotel Management School Maastricht.

Vanuit een campuskamer op de hotelschool had Charles van Goch (oprichter van Mise en Place) uitzicht op Château Jerusalem en droomde hij ervan, daar ooit iets mee te doen. Lisette van Asten, mede oprichter, schreef tijdens haar studententijd zelfs een afstudeerproject over mogelijke toekomstige bestemmingen van Château Jerusalem. En vandaag is de cirkel rond! Sinds de zomer van 2014 is Château Jerusalem in gebruik als internationaal support office voor Mise en Place, haar labels en Servicecenter 4Hospitality. De missie van Mise en Place, “Together We Proudly Put Energy In Making Friends And Creating Synergy”, wordt wederom vanuit Limmel uitgedragen.

Tevens heeft Château Jerusalem een maatschappelijke functie, middels haar functie als opleidingscentrum (de ‘Mise en Place Academy’) en als internationale ontmoetingsplaats voor afgestudeerde Hotello’s (HotelloTOP).